F1: Rokovania o zmluve medzi Hamiltonom a Mercedesom sa začnú po sezóne

NETKY.SK • 18 November 2014, 14:09 • 2 min
F1: Rokovania o zmluve medzi Hamiltonom a Mercedesom sa začnú po sezóne

LONDÝN - Rokovania o novej zmluve medzi britským pilotom formuly 1 Lewisom Hamiltonom a jeho tímom Mercedes sa začnú krátko po skončení aktuálnej sezóny. Seriál svetového šampionátu vyvrcholí počas víkendu v Spojených arabských emirátoch, kde sa na VC Abú Zabí budú premiérovo udeľovať dvojité body.

slovakia

left justify in out

Hamilton vedie pred posledným podujatím priebežnú klasifikáciu s náskokom 17 bodov pred svojím stajňovým kolegom Nemcom Nicom Rosbergom. Ten uzavrel novú viacročnú zmluvu s Mercedesom v júli.

 

"V prípade Lewisa sme chceli počkať do skončenia sezóny. Nechceli sme narušiť jeho koncentráciu počas pretekov. Osobne verím, že u nás zostane aj v ďalších rokoch. Je dôležitým členom tímu a už pevnou súčasťou rodiny Mercedes. Nie je to bežné partnerstvo založené len na profesionalizme. Je to niečo viac," uviedol pre agentúru Reuters športový šéf tímu Toto Wolff.

 

Dvadsaťdeväťročný Hamilton je majstrom sveta z roku 2008. Všeobecne sa očakáva, že s Mercedesom podpíše zmluvu minimálne na najbližšie tri sezóny. Ak by sa tak nestalo, v roku 2016 by ho mohol nahradiť Španiel Fernando Alonso. Ten bude v budúcej sezóne pôsobiť v tíme McLaren, ale už dávnejšie avizoval svoj záujem v budúcnosti jazdiť za Mercedes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies