F1: Ricciardo v Belgicku s tretím víťazstvom v sezóne

NETKY.SK • 24 August 2014, 15:32 • 2 min
F1: Ricciardo v Belgicku s tretím víťazstvom v sezóne

SPA-FRANCORCHAMPS - Jazdec tímu Red Bull Daniel Ricciardo sa stal víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Belgicka formuly 1.

slovakia

left justify in out

Austrálsky pretekár triumfoval na treťom podujatí v tohtoročnom seriáli majstrovstiev sveta a na druhom po sebe. Na najvyšší stupienok na pódiu sa postavil aj takmer pred mesiacom v Maďarsku.

 

Na druhom mieste skončil Nico Rosberg z Mercedesu, ktorý nezužitkoval štart z pole position. Rodák z Wiesbadenu doplatil na kolíziu s tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom v 2. kole a musel absolvovať neplánovanú zastávku v boxoch. Brit bol ďaleko vzadu a napokon preteky nedokončil. Tretiu pozíciu obsadil Valtteri Bottas z tímu Williams, ktorý si vybojoval štvrté pódiové umiestnenie v ročníku. Tretí bol aj v Rakúsku a potom dvakrát po sebe druhý vo Veľkej Británii a Nemecku. Sympatický výkon podal aj Kimi Räikkönen z Ferrari, fínsky pilot s prezývkou "Iceman" po prvý raz v sezóne získal v pretekoch viac bodov ako jeho kolega Fernando Alonso. Ten bol ôsmy. Úradujúci a štvornásobný šampión Sebastian Vettel z Red Bullu sa musel uspokojiť s piatym miestom. 

 

V celkovom poradí vedie naďalej Rosberg pred Hamiltonom, jeho náskok sa však zvýšil na 29 bodov. Tretie miesto patrí Ricciardovi, ktorý zaostáva za lídrom o 64 bodov. Najbližšia veľká cena sa uskutoční o dva týždne v talianskej Monze. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies