F1: Riaditeľ Mercedesu navrhuje návrat k starému bodovaniu

NETKY.SK • 29 Január 2014, 14:29 • 2 min
F1: Riaditeľ Mercedesu navrhuje návrat k starému bodovaniu

JEREZ - Ani v Mercedese nie sú stotožnení so zmenami bodovacieho kľúča šampionátu formuly 1.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ tímu Toto Wolff vyhlásil, že Medzinárodná automobilová federácia (FIA) by mala aj vzhľadom na negatívnu odozvu u fanúšikov prehodnotiť nové pravidlo o dvojnásobnej bonifikácii za posledné preteky sezóny. Opatrenie má zdramatizovať seriál, z ktorého vlani urobil Sebastian Vettel nudnú záležitosť. Štvrtý titul majstra sveta mal istý už v čase, keď do konca sezóny zostávalo odjazdiť ešte troje preteky.

Wolff je členom skupiny pre stratégiu F1, ktorá zmenu potvrdila. "Deväťdesiatdeväť percent priaznivcov si myslí, že to bol krok vedľa. Možno je čas zrevidovať pôvodné rozhodnutie," povedal.

Zmena sa nepozdáva ani Vettelovi. "Považujem za absurdné trestať tých, čo tvrdo pracujú počas celej sezóny. Predstavte si, že za posledný víkend vo futbalovej bundeslige zrazu začnú prideľovať dvojnásobný počet bodov. Ctím si tradície efjednotky a nechápem zmysel nových pravidiel," už v decembri krútil hlavou pilot Red Bullu, ktorý v uplynulom ročníku vyhral 13 z 19 pretekov, z nich 9 bez prerušenia. Pred druhým v celkovom poradí Fernandom Alonsom mal priepastný 155-bodový náskok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies