F1: Renault sa bojí hanby, možno sa stiahne

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:56 • 2 min
F1: Renault sa bojí hanby, možno sa stiahne

SEPANG - Francúzska automobilka Renault zvažuje ústup zo seriálu formuly 1, kde jej motory poháňajú monoposty tímov Red Bull a Torro Rosso.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ Renault Sport F1 Cyril Abiteboul priznal, že výrobca sa obáva o svoje dobré meno. "Môžem potvrdiť, že hľadáme rôzne možnosti a je medzi nimi aj odchod zo seriálu, ak by pokračovanie v účasti malo poškodiť reputáciu Renaultu," povedal. Zároveň však pripustil možnosť odkúpenia niektorého súčasného tímu s cieľom vrátiť sa k vlastnej továrenskej značke. Šéf tímu Toro Rosso Franz Tost zareagoval na túto víziu nadmieru pozitívne: "Pre Toro Rosso by to bola fantastická možnosť posunúť sa dopredu."


Francúzska automobilka Renault nedokázala po vlaňajšom prechode od osemvalcových motorov s objemom 2,4 litra na 1,6-litrové šesťvalce s turbom nadviazať na predchádzajúce úspechy svojich pohonných jednotiek, čo ťažko niesol predovšetkým tím Red Bull. Viaceré zoskupenia zareagovali "prestupom" ku konkurenčnému Mercedesu, ktorý sa so zmenou vyrovnal oveľa lepšie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies