F1: Red Bull nie je spokojný s motormi Renault

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 16:01 • 2 min
F1: Red Bull nie je spokojný s motormi Renault

SPIELBERG - Šéf tímu F1 Red Bull Christian Horner podrobil ostrej kritike výrobcu ich motorov Renault. Horner adresoval tvrdé slová francúzskej automobilke po nedeľňajšej Veľkej cene Rakúska, ktorú pre problémy s agregátom nedokončil úradujúci majster sveta Sebastian Vettel z Nemecka.

slovakia

left justify in out

"Situácia sa nelepší, spoľahlivosť motorov je neakceptovateľná. Renault musí niečo zmeniť, takto nemôžeme pokračovať," uviedol Horner pre BBC. Preteky na okruhu v Spielbergu boli pre Vettela tretími v sezóne, ktoré nedojazdil do cieľa.

 

Renault výrazne zaostáva za konkurenčnými motormi značky Mercedes. Vettelov tímový kolega Austrálčan Daniel Ricciardo síce vyhral VC Kanady a v priebežnej klasifikácii seriálu MS je tretí, ale medzi ním a vedúcim duom Nico Rosberg - Lewis Hamilton (obaja Mercedes) je priepastný bodový rozdiel.

 

Renault bude dodávať agregáty do monopostov Red Bull aj v budúcej sezóne, predĺženie zmluvy je po posledných výsledkoch viac ako otázne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona