F1: Red Bull možno zostane pri motoroch Renault

NETKY.SK • 9 Október 2015, 17:43 • 2 min
F1: Red Bull možno zostane pri motoroch Renault

SOČI - Šéf tímu Red Bull vo formule 1 Christian Horner v piatok vyhlásil, že rakúske zoskupenie by mohlo pokračovať v budúcej sezóne s terajšími motormi Renault.

slovakia

left justify in out

"Všetko je otvorené," povedal Brit počas diania na okruhu v Soči, kde sa v nedeľu uskutoční Veľká cena Ruska. Majiteľ Red Bullu Dietrich Mateschitz je už dlhšie nespokojný s pohonnými agregátmi francúzskej automobilky a načrtol rozchod strán po tomto ročníku a v prípade, že tím nezoženie iného dodávateľa, aj odchod z efjednotky.


Red Bull a Renault začali spolupracovať v roku 2007 a v kokpite so Sebastianom Vettelom sa tešili zo štyroch majstrovských titulov v rokoch 2010, 2011, 2012 a 2013. Horner v piatok absolvoval dve dlhé stretnutia so šéfom komerčných práv F1 Berniem Ecclestonom, ktorý presvedčivo povedal, že Red Bull bude súťažiť aj v nasledujúcom roku. V prostredí F1 sú okrem Renaultu ešte traja výrobcovia motorov - Mercedes však odmietol poskytovať Red Bullu svoje motory, Honda zostane exkluzívnym dodávateľom pre McLaren a spolupráci nie sú naklonení ani vo Ferrari. Ešte podľa štvrtkových informácií sa majú v Red Bulle rozhodnúť o budúcnosti v F1 do konca októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona