F1: Red Bull dementoval správy o pokrivenom podvozku Vettelovho monopostu

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 14:56 • 2 min
F1: Red Bull dementoval správy o pokrivenom podvozku Vettelovho monopostu

LONDÝN - Tím F1 Red Bull dementoval správy, podľa ktorých bol príčinou neúspešných výsledkov Sebastiana Vettela v úvode sezóny pokrivený podvozok.

slovakia

left justify in out

Viaceré nemecké médiá informovali, že práve tento technický nedostatok bol dôvodom, prečo úradujúci majster sveta doteraz výrazne zaostával za konkurenciou.
     

Na poslednom podujatí seriálu MS, ktorým bola VC Španielska, jazdil nemecký pilot na novom podvozku. Podarilo sa mu skončiť na štvrtom mieste aj napriek tomu, že na začiatku pretekov štartoval až z pätnásteho miesta. "Nemáme dôkazy o tom, že pôvodný podvozok bol nejakým spôsobom poškodený. Monoposty neustále kontrolujeme a zatiaľ sme nenašli nič, čo by nasvedčovalo správam v nemeckých médiách," povedal šéf mechanikov v tíme Red Bull Paul Monaghan.
     

Po technických zmenách, ktoré sa pred aktuálnou sezónou týkali najmä nových hybridných motorov, sa Vettel počas prvých pretekov niekoľkokrát sťažoval na slabý výkon svojho monopostu. Dodávateľom agregátov pre tím Red Bull je francúzsky Renault, ktorý aktuálne zaostáva za konkurenciou v podobe motorov Mercedes či Ferrari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies