F1: Räikkönen priznal, že z Lotusu odišiel pre peniaze

NETKY.SK • 20 September 2013, 15:53 • 2 min
F1: Räikkönen priznal, že z Lotusu odišiel pre peniaze

LONDÝN - Fín Kimi Räikkönen potvrdil, že za jeho odchodom z tímu F1 Lotus sú peniaze. Tridsaťtriročný jazdec, ktorý sa od budúcej sezóny vracia do Ferrari, žiadal od svojej súčasnej stajne finančné záruky do budúcnosti, ktoré by mu garantovali pravidelný príjem. Tie však nedostal a tak sa rozhodol pre zmenu.

slovakia

left justify in out

"Dôvody, prečo som sa rozhodol opustiť Lotus, boli čisto finančné. Bolo to o veciach, ktoré mi chýbali. Myslím tým môj plat. Je to nešťastná záležitosť," citoval Räikkönena britský denník Telegraph. Na otázku, či mohli predstavitelia Lotusu niečo spraviť, aby zabránili jeho odchodu, majster sveta z roku 2007 odpovedal: "Bolo toho veľa a som presvedčený, že dobre vedia, čo mám na mysli. Ťažko povedať, ako by to dopadlo, ak by moje podmienky splnili. So svojím rozhodnutím som však veľmi spokojný."

Räikkönen údajne dostával od Lotusu základný plat, ale prestali mu vyplácať výkonnostné bonusy, na ktoré mal podľa zmluvy nárok vďaka nazbieraným bodom. Fín sa vo Ferrari stretne s Fernandom Alonsom a na spoluprácu so španielskym jazdcom sa už teší: "Na trati budeme určite tuho bojovať a niekedy sa môže stať, že to nevypáli celkom ideálne, ale som si viac-menej istý, že to bude v poriadku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona