F1: Räikkönen vo farbách Ferrari možno aj v roku 2016

NETKY.SK • 17 Október 2014, 18:42 • 2 min
F1: Räikkönen vo farbách Ferrari možno aj v roku 2016

MARANELLO - Fínsky pretekár Kimi Räikkönen si možno predĺži pobyt vo formule 1. Čerstvo 35-ročný pilot (nar. 17. októbra 1979) zostane vo Ferrari aj v sezóne 2016.

slovakia

left justify in out

 Rodákovi z Espoo vyprší platnosť súčasnej zmluvy na konci budúceho roka. Majster sveta z roku 2007 je momentálne najstarším jazdcom v štartovom poli.

"Mám kontrakt na nasledujúcu sezónu a možno aj na ďalšiu. Už však nie som mladý. Chcem v živote robiť viac vecí ako len formulu 1. Kariéru ukončím vo Ferrari. Nikdy mi nechýbala vášeň. Dávno by som s tým prestal, keby som si to neužíval," povedal Räikkönen pre CNN. 

 

Niekdajší jazdec Lotusu, McLarenu či Sauberu by si údajne ešte vyskúšal americkú sériu NASCAR či rely, kde už pôsobil v rokoch 2010 a 2011. Jeho novým partnerom vo Ferrari v budúcej sezóne by mal byť Sebastian Vettel, ktorý odchádza z Red Bullu. Scuderiu na druhej strane opúšťa Fernando Alonso, čo potvrdil aj bývalý prezident tímu z Maranella Luca di Montezemolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies