F1: Räikkönen s Vettelom v kokpite Ferrari aj v budúcej sezóne

NETKY.SK • 19 August 2015, 17:40 • 2 min
F1: Räikkönen s Vettelom v kokpite Ferrari aj v budúcej sezóne

LONDÝN - Taliansky tím Ferrari bude aj v budúcej sezóne F1 pretekať s fínsko-nemeckou dvojicou Kimi Räikkönen - Sebastian Vettel.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok to potvrdilo vedenie stajne vo svojom oficiálnom vyhlásení.

 

Ferrari tak ukončilo všetky špekulácie ohľadom ďalšej budúcnosti Räikkönena. "Scuderia Ferrari oznamuje, že predĺžila technickú aj pretekársku zmluvu s Kimi Räikkönenom. Tím pre budúcu sezónu pozostáva z fínskeho jazdca a Sebastiana Vettela," citovala agentúra Reuters z vyhlásenia talianskej stajne.

 

Tridsaťpäťročný Räikkönen netajil spokojnosť s predĺžením spolupráce. "Tým, že môžem zostať ďalší rok vo Ferrari, sa mi ďalej plní môj sen. Scuderia Ferrari je mojou rodinou, vždy ňou bola a chcem v jej farbách jedného dňa ukončiť kariéru," uviedol vo svojom vyhlásení majster sveta z roku 2007.

 

Flegmatický severan s prezývkou "Iceman" sa vrátil do Ferrari v roku 2014, predtým si vyskúšal šampionát rely ako i angažmán v Lotuse. Na konci tejto sezóny mu mal vypršať kontrakt a hoci v ňom nemal zahrnutú žiadnu opciu o predĺžení spolupráce, dal jasne najavo, že chce v talianskej stajni zotrvať. V tíme z Maranella absolvuje už šiestu sezónu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies