F1: Prvá zákruta na okruhu v Bahrajne bude niesť meno Micheala Schumachera

NETKY.SK • 2 Marec 2014, 13:48 • 2 min
F1: Prvá zákruta na okruhu v Bahrajne bude niesť meno Micheala Schumachera

MANÁMA - Organizátori pretekov F1 v Bahrajne pomenujú prvú zákrutu na okruhu Sachír po Michaelovi Schumacherovi.

slovakia

left justify in out

Sedemnásobný majster sveta formuly 1, ktorý sa neprebral z kómy po ťažkom zranení a stále leží vo francúzskej nemocnici, vyhral premiérové podujatie na tomto okruhu v roku 2004.
      

"Po jeho triumfe v roku 2004 sa okamžite stal inšpiráciou pre každého, kto v Bahrajne miluje motorizmus. Je pre nás poctou, že si ho môžeme pripomenúť týmto spôsobom," uviedol šéf okruhu Zajed Al Zajání pre agentúru Reuters.
      

Schumacher bol po roku 2000 aj poradcom tímu, ktorý pracoval na výstavbe okruhu. "Som presvedčená, že Michaelovi by sa táto myšlienka veľmi páčila. Určite by sa cítil poctený," reagovala na správu Schumiho manažérka Sabine Kehmová. 
      

Okruh v Sachíre nie je prvým, ktorá má zákrutu s menom Michaela Schumachera. Pred Veľkou cenou Európy 2007 takto pomenovali aj rýchlu kombináciu zákrut 8 a 9 na nemeckom Nürburgringu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies