F1: Príčinou havárie Vettela boli problémy s ráfikom

NETKY.SK • 28 Február 2019, 16:25 • 2 min
F1: Príčinou havárie Vettela boli problémy s ráfikom

BERLÍN - Príčinou havárie pilota formuly 1 Sebastiana Vettela počs včerajších testov na okruhu Catalunya pri Barcelone boli problémy s ráfikom. Informovalo o tom vedenie stajne Ferrari.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vettel mal v tretej zákrute problémy s ľavou prednou časťou monopostu a následne narazil do bariéry.

 

https://www.netky.sk/clanok/f1-nove-ferrari-pocitilo-pocas-dnesnych-testov-tvrdost-bariery

 

"Po dôkladnej kontrole sme prišli na to, že Sebastianova havária bola spôsobená problémom s ráfikom. Ten bol poškodený vplyvom cudzieho objektu," uviedlo Ferrari v oficiálnom stanovisku.

 

Nová sezóna sa naplno rozbehne už 17. marca v austrálskom Melbourne, kde o kvalite nebude až tak rozhodovať rýchlosť. Okruh okolo jazera Albert park patrí k stáliciam v kalendári, avšak testy sa na ňom robiť nemôžu, keďže sa jazdí aj priamo po mestkých komunikáciách. Rozhodovať bude určite v prvom rade aerodynamika, ktorá prešla pre tento rok väčšími zmenami pravidiel. V stajni z Maranella ale všetci pevne dúfajú, niečo podobné ich počas jednej z veľkých cien nečaká..

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona