F1 predstavila prototyp monopostu pre sezónu 2022! Zmeny vidieť už na prvý pohľad

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 21:54 • 2 min
F1 predstavila prototyp monopostu pre sezónu 2022! Zmeny vidieť už na prvý pohľad

Kráľovná motoršportu pripravila pre svojich fanúšikov prekvapenie už počas dnešného dňa. Pred víkendovou VC Veľkej Británie, ktorá sa pôjde na okruhu Silverstone predstavilo vedenie prototyp monopostu, ktorý bude na okruhoch jazdiť už od budúcej sezóny.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad je celkom evidentné, že zmenou prejde predné aj zadné krídlo. Vpredu sa vytvorí akási preliačina, ktorá bude pokračovať na oboch krajoch zvysle nahor. Náš odhad je, že sa tak zabráni možným defektom pri kontakte predného krídla s kolesom súpera. Nebude sa to dať však úplne vylúčiť, pretože na obidvoch stranách bude z vonkajšej strany vyčnievať aerodynamický prvok, akási vlnka.

 

img

 

Okrem toho sa sploští nos a z vnútornej strany sa pridajú ochranné "blatníky". Nechceme ešte dopredu polemizovať, ale voda počas mokrých pretekov zrejme už z predných kolies tak striekať nebude. Na druhej strane sa budú pneumatiky opotrebovávať menej. 

 

Zadné krídlo už bude tvoriť jeden zaoblujúci sa kus a akoby sa prehne viac na monopost Všetky hranaté zakončenia zmiznú.

 

img

 

Keď sme už pri kolesách, zmenou prejdú aj ich vnútorné časti. Ráfky sa stratia a budú nahradené jedným lesklým diskom. Ešte nebolo nikde hlásené, či táto časť kolies zostane pre všetky stajne rovnako sfarbená, alebo si ju môže každý tím prispôsobiť k lakovaniu svojho monopostu. Samotné kolesá sa zväčšia z 13tich palcov na 18. 

 

img

 

Odstránená bude aj "podlaha" pred zadnými kolesami, čo by sa malo odzrkadliť na menšom prítlaku a väčšom pretáčaní. Skrotenie monopostu bude zase o niečo ťažšie.

 

Či FIA spravila správny krok, to sa ešte nedá potvrdiť ani vyvrátiť. Nové formule prejdú zmenami, s ktorými sa bude na začiatku bojovať každý pilot. Navyše vpredu sa už nemusí objavovať len Mercedes a Red Bull.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies