VIDEO F1: Počas tréningu na VC Mexika bolo Rosbergovi horúco

NETKY.SK • 31 Október 2015, 15:29 • 2 min
VIDEO F1: Počas tréningu na VC Mexika bolo Rosbergovi horúco

MEXICO CITY – Nový asfalt na zrekonštruovanom okruhu Autodromo Hermanos Rodriguez spôsobil jazdcom problémy počas meraných tréningov na Veľkej cene Mexika. Mnoho jazdcov malo problémy s nedostatkom priľnavosti a skončilo mimo trate keď spoznávali okruh.

slovakia

left justify in out

Jedným z nich bol aj jazdec Mercedesu Nico Rosberg, ktorý počas prvého meraného tréningu vyšiel mimo trate, keď sa mu prehriali brzdy. Pri návrate do boxov mu z oboch zadných kolies šľahali plamene.

 



Rosberg začal brzdiť príliš neskoro pred zákrutou a prehrial brzdy, ktoré sa vznietili. V tých chvíľach bol Nemec najrýchlejším pilotom na okruhu, avšak kvôli tomuto incidentu skončil v prvom tréningu na šiestom mieste.

Vysoká nadmorská výška okruhu, ktorý je situovaný 2.229 metrov nad morom, znamená extra záťaž na brzdy, pretože monoposty idú na konci cieľovej rovinky oveľa rýchlejšie v dôsledku zníženého aerodynamického odporu. Z tohto dôvodu majú aj brzdy znížené chladenie.

Okrem nedostatočnej priľnavosti kvôli novému asfaltu podmienky ešte viac zhoršil mokrý povrch po nočnom daždi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona