F1 plánuje preteky vo vnútri Olympijského štadióna a v jeho okolí

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 14:59 • 2 min
F1 plánuje preteky vo vnútri Olympijského štadióna a v jeho okolí

F1 plánuje preteky vo vnútri Olympijského štadióna a v jeho okolí - Formula 1 LONDÝN - Londýnsky Olympijský štadión by mohol byť dejiskom preteku Formule 1, ak by po skončení Olympijských hier prešli nové radikálne návrhy. Supremo F1, Bernie Ecclestone, u

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Londýnsky Olympijský štadión by mohol byť dejiskom preteku Formule 1, ak by po skončení Olympijských hier prešli nové radikálne návrhy.

Supremo F1, Bernie Ecclestone, už dlho prechováva nádeje, že by sa závod mohol uskutočniť v hlavnom meste.

Intelligent Transport Solutions Ltd, so sídlom vo Wansteade vo východnom Londýne, patrí medzi piatich uchádzačov, ktorí predložili plány London Legacy Development Corporation (LLDC) na budúce využitie štadióna.

"Toto je firma, ktorá sa usiluje o používanie štadióna, nie o vlastníctvo," povedal Ecclestone. "Prišli s návrhom, že preteky F1 mohli byť v okolí štadióna a časť trate by viedla vnútrom štadióna."
Pre Daily Telegraph dodal: "Chceli sa ubezpečiť, že budem mať záujem."

Zatiaľ možno usudzovať, že autá by prechádzali priamo cez štadión a potom okolo Olympijského parku, čo je oblasť, ktorá bola vyčlenená ako nová mestská časť s novými bytmi.
Podobné plány boli aj ohľadne Veľkej ceny Ruska, ktorú chceli usporiadať v mieste konania Zimných olympijských hier 2014 v Soči, ale nateraz sú tieto plány odložené.

F1 prišla do hlavného mesta pred ôsmimi rokmi, keď vyše 400.000 ľudí sledovalo Nigela Mansella ako sa preháňa v uliciach West Endu.

Spoločnosť LLDC dostala ponuky aj od futbalových klubov West Ham a Leyton Orient, ale aj od University of East London, ktorej ponuka obsahovala kriketovú akadémiu pre Essex CCC.

Pôvodne bol za nájomcu vybraný West Ham, ale keďže Tottenham právne napadol toto rozhodnutie, tak sa výberové konanie začalo odznova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona