F1: Pirelli určilo pneumatiky pre VC Austrálie

NETKY.SK • 14 December 2015, 12:11 • 2 min
F1: Pirelli určilo pneumatiky pre VC Austrálie

MELBOURNE - Tímy formuly 1 si budú na otváracích pretekoch novej sezóny v Austrálii (18. - 20. marca 2016) vyberať z troch zmesí pneumatík do suchých podmienok - stredne tvrdých, mäkkých a supermäkkých.

slovakia

left justify in out

Podľa nových pravidiel bude musieť každý jazdec mať k dispozícii pre veľkú cenu dva najtvrdšie súbory a musí použiť aspoň jeden z nich. Supermäkké pneumatiky môžu piloti obuť v poslednej časti (Q3) sobotňajšej kvalifikácie. Ostatní si ich ušetria na nedeľu. Celkovo Pirelli poskytne tímom 13 súborov pneumatík, 10 z nich si tímy môžu vybrať podľa vlastnej stratégie či plánov.

 

Zoskupenia mali čas na nahlásenie do piatka, jednotlivé nominácie budú známe dva týždne pred pretekmi. Ak tímy nesplnia termín, dostanú pneumatiky podľa rozhodnutia FIA. V budúcej sezóne sa dostane do obehu aj nová zmes - takzvaná ultramäkká a bude označená fialovým pásikom. Informoval portál motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies