F1: Pirelli plánuje viac zastávok v budúcej sezóne

NETKY.SK • 12 August 2015, 11:54 • 2 min
F1: Pirelli plánuje viac zastávok v budúcej sezóne

MILÁNO - Taliansky dodávateľ pneumatík pre formulu 1 Pirelli opäť mení stratégiu a od budúcej sezóny sľubuje počas pretekov viac zastávok v boxoch.

slovakia

left justify in out

Pre aktuálny ročník sa firma so sídlom v Miláne rozhodla pre konzervatívnejšiu cestu. "S odstupom času sme pravdepodobne boli trochu konzervatívni, momentálne nespĺňame ciele, o ktoré nás vždy žiadali - dve až tri zastávky u mechanikov. V to dúfame v ďalšej sezóne," cituje server ESPN slová šéfa Pirelli pre motoršport Paula Hemberyho.


Taliani plánujú budúci rok do aktuálnej palety zmesí pridať ešte jednu extra supermäkkú, ktorú budú môcť tímy využívať na mestských okruhoch. Pirelli tiež chce zmenšiť výkonnostný rozdiel medzi stredne tvrdými a tvrdými pneumatikami. Problémom pre milánsku spoločnosť je aj malý priestor pre testovanie, čo bude ich podmienka pre zotrvanie v športe od roku 2017. "S chystanými zmenami, ktoré majú priniesť širšie zadné pneumatiky a podľa mňa aj modifikáciu predných gúm, potrebujeme vedieť, ako budú prebiehať testy. Nikto nechce skončiť v marci v Barcelone s tým, že má veľké problémy," dodal Hembery.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies