F1: Perez s Chiltonom dostali tresty za kolízie na VC Kanady

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:08 • 2 min
F1: Perez s Chiltonom dostali tresty za kolízie na VC Kanady

MONTREAL - Piloti formule 1 Sergio Perez zo stajne Force India a Maxi Chilton z tímu Marussia dostali tresty pre najbližšie preteky za spôsobenie havárii na nedeľňajšej Veľkej cene Kanady. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pereza uznali vinným za nehodu s Brazílčanom Felipe Massom na Williamse a na štarte Veľkej ceny Rakúska (22. júna) príde o päť miest. Mexičan v poslednom kole v Montreale zablokoval Massu a po nepríjemnej kolízii obaja skončili v ochrannej bariére. So sebou takmer stiahli aj Sebastiana Vettela na Red Bulle, ktorý sa im len tesne vyhol a napokon skončil tretí.

 

Chilton príde pre zavinenie kolízie s Julesom Bianchim na štarte VC Rakúska o tri miesta. Britský jazdec mal v Montreale nehodu hneď v prvom kole a to so svojim tímovým kolegom Julesom Bianchim. Vo štvrtej zákrute stratil Chilton kontrolu nad monopostom narazil do Bianchiho, pričom točiaceho sa francúzskeho pilota poslal rovno do steny. Britský jazdec tak po prvý raz v kariére, a celkovo po 25 štartoch, nedokončil preteky F1. Na trať po skorej kolízii v Montreale musel následne vyraziť "safety car".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies