F1: Perez príde na štarte VC Brazílie o sedem miest

NETKY.SK • 3 November 2014, 10:33 • 2 min
F1: Perez príde na štarte VC Brazílie o sedem miest

AUSTIN - Mexický pilot F1 Sergio Perez príde na štarte víkendovej Veľkej ceny Brazílie o sedem miest na štartovom rošte. Komisári Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) týmto spôsobom potrestali jazdca tímu Force India za nezodpovedné riadenie monopostu, ktorého sa dopustil na nedeľňajšej VC USA na okruhu v Austine.

slovakia

left justify in out

Perez sa niekoľko momentov po štarte zrazil so sauberom Adriana Sutila, pre oboch jazdcov sa tak preteky skončili už po prvom kole. FIA vo vyhlásení uviedla, že incident bola Perezova vina a že Mexičan "nemohol reálne očakávať, že predbiehací manéver sa mu podarí".

 

Sutil štartoval na VC USA z deviateho miesta a na podujatí chcel získať prvé body v sezóne. "Som veľmi sklamaný, pretože som mal reálnu šancu bodovať. Štart mi vyšiel, ale krátko po ňom do mňa Sergio zbytočne narazil a preteky pre mňa skončili," smútil Sutil. Kolízia mrzela aj Pereza. "Ospravedlňujem sa mojim fanúšikom, ktorí ma prišli do Austinu povzbudiť. Havária bola moja chyba, neodhadol som svoje schopnosti," uviedol Mexičan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies