F1: Nemci bez dohody s Ecclestonom, kalendár bez ich VC

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 08:38 • 2 min
F1: Nemci bez dohody s Ecclestonom, kalendár bez ich VC

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kalendár majstrovstiev sveta motoristickej formuly 1 pre túto sezónu zostane bez Veľkej ceny Nemecka. V ostatných dňoch to skonštatovali šéf okruhu Hockenheim Georg Seiler a hovorca Nürburgringu Pietro Nuvolini.

slovakia

left justify in out

Nuvolini vyhlásil, že vedenie okruhu nedospelo k dohode so šéfom F1 Berniem Ecclestonom. "Prišli sme k záveru, že nemá zmysel ďalej čakať - vzhľadom na zostávajúci čas, organizačné a ekonomické dôvody," povedal hovorca Nürburgringu. Predstavitelia okruhu sa usilovali presvedčiť Ecclestona, aby znížil požadovanú sumu za organizovanie pretekov, ktorá údajne predstavovala 15 miliónov amerických dolárov.


V podobnom duchu ako Nuvolini sa v utorok pre Bild vyjadril šéf okruhu Hockenheim Georg Seiler: "Už niet žiadnej nádeje, že by sa tie preteky mohli konať. V ostatných rokoch sme urobili všetko pre spokojnosť fanúšikov. Teraz sme však za termínom, ktorý by ešte umožňoval plnohodnotnú prípravu. Kvalita podujatia by už utrpela." Spomenutý portál vysvetlil, že kým všetko zostávalo v teoretickej rovine, nemohli spustiť predaj vstupeniek a prepásli viacero kľúčových obdôb, z nich najmä vianočné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies