F1: Neistota okolo zdravotného stavu Schumachera trvá aj rok po nehode

NETKY.SK • 28 December 2014, 16:24 • 2 min
F1: Neistota okolo zdravotného stavu Schumachera trvá aj rok po nehode

BERLÍN - Stačili sekundy a život pilota F1 Michaela Schumachera sa 29. decembra 2013 od základu zmenil.

slovakia

left justify in out

Krátko popoludní informovala rozhlasová stanica Europe 1, že sedemnásobný majster sveta mal nehodu. Vzápätí francúzske médiá spresnili, že Nemec pri lyžovaní narazil na kameň, mal helmu, je pri vedomí a nie je žiadny dôvod na obavy.
      

Skala, ktorú nevidel, bola mimo vyznačenej trate pokrytá tenkou vrstvou snehu. Hlavou narazil do inej skaly, ktorá bola od prvej vzdialená približne desať metrov.
      

"Schumacher je veľmi dobrý lyžiar, správal sa normálne a kontroloval tempo. Lyže bolo v perfektnom stave," citovala agentúra DPA veliteľa žandárov Stephane Bozona po ukončení vyšetrovania.
      

Telefonát so žiadosťou o pomoc dostali záchranári o 11.07 hod, záchranný vrtuľník odštartoval o pol dvanástej. "Záchrana Michaela Schumachera prebehla extrémne rýchlo," reagoval riaditeľ strediska Olivier Simonin.
      

Helikoptéra so Schumacherom najprv pristála v nemocnici v Moutiers, po pol jednej bol už v univerzitnej nemocnici v Grenobli, kde ho okamžite operovali.
     

Vzápätí sa rozprúdili nepotvrdené mediálne špekulácie o jeho zdravotnom stave a nádej striedali sklamania. "Sme znepokojení. Jeho stav je mimoriadne vážny. Utrpel rozsiahle zranenia hlavy a je v umelom spánku," informovali lekári 24 hodín po nehode na tlačovej konferencii.
      

Z neho ho lekári prebrali približne po pol roku a neistota stále trvá. "O Michaela, ktorý je od 10. septembra doma pri Ženevskom jazere, sa bude potrebné starať do konca života. Aj keď nádej nikdy nezomiera," napísal v nedeľu internetový portál blick.ch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies