F1: Narušiteľ VC Singapuru sa postavil pred súd, na kauciu nemá peniaze

NETKY.SK • 22 September 2015, 11:14 • 2 min
F1: Narušiteľ VC Singapuru sa postavil pred súd, na kauciu nemá peniaze

SINGAPUR - Narušiteľ nedeľňajšej VC Singapuru monopostov F1 sa v utorok postavil pred súd. Britský občan Yogvitam Pravin Dhokia prerušil preteky MS v 37. kole, keď vbehol na trať, prešiel sa popri bezpečnostnej bariére, ktorú následne preskočil a stratil sa medzi divákmi.

slovakia

left justify in out

Súd v Singapure ho obvinil z bezohľadného správania sa, ktorým ohrozil bezpečnosť jazdcov. Kauciu 15.000 dolárov (13.425 eur) odmietol s vyhlásením, že nemá peniaze. "Som teraz bez práce. Všetko čo som mal, som minul na cestu do Singapuru," povedal. Za jeho konanie mu hrozí šesťmesačný pobyt za mrežami.

 

Dhokiu ako prvý zaregistroval neskorší víťaz podujatia Sebastian Vettel, ktorý v tom čase viedol preteky. "Nechcel som veriť vlastným očiam. Do mikrofónu som zakričal: 'Muž na trati'. Našťastie, krátko potom sa na trati objavilo safety car," povedal Nemec v cieli. VC Singapuru vyhral pred Austrálčanom Danielom Ricciardom a Fínom Kimim Räikkönenom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies