F1: Na zisk titulu sme opäť zdvihli latku, tvrdí Zetsche

NETKY.SK • 12 Október 2015, 13:24 • 2 min
F1: Na zisk titulu sme opäť zdvihli latku, tvrdí Zetsche

BRATISLAVA - Prezident Daimleru a najvyšší predstaviteľ Mercedesu Dieter Zetsche gratuloval tímu formuly 1 k obhajobe titulu v Pohári konštruktérov.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilka si zaistila druhý primát na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska po neskoršej penalizácii Kimiho Räikkönena. Mercedes má momentálne na čele poradia 172-bodový náskok pred Ferrari. Jazdci jedného tímu môžu v zvyšných štyroch pretekoch získať maximálne 172 bodov, ale "strieborné šípy" majú väčší počet víťazstiev. Mercedes sa vlani radoval z titulu tiež v Soči.


"Aký neuveriteľný moment pre Mercedes-Benz. Gratulujem nášmu tímu v Brackley a Brixworthe, ktorý tvrdo pracoval na dosiahnutí tohto cieľa. Po vlaňajšku sme opäť zdvihli latku, aby sme si zaistili druhý titul za dva roky. Potrebovali sme zvýšiť výkon, pretože súperi nám spôsobovali bolenie hlavy. Práca nášho tímu je perfektným príkladom, čo poháňa Mercedes vpred - najlepšia technológia. Nesmieme zabúdať ani na ľudský faktor - máme dvoch výnimočných jazdcov, Lewisa a Nica, ktorí dokázali vyhrať 12 z 15 veľkých cien. Ich výkony urobili z každého zamestnanca majstra sveta a sme na nich veľmi hrdí," cituje server ESPN Zetscheho slová.


Mercedes je blízko aj k titulu v individuálnej súťaži, Hamilton má pred druhým Vettelom 66-bodový a tretím Rosbergom 73-bodový náskok. Ak na nasledujúcej Veľkej cene USA v texaskom Austine získa Brit o 9 bodov viac ako Vettel a o dva viac ako Rosberg, bude sa tešiť z tretieho titulu svetového šampióna po rokoch 2008 a 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies