F1: Na náročnej trati v Miami patrí prvá rada Ferrari, Verstappen spravil chybu v kvalifikácii

NETKY.SK • 8 Máj 2022, 10:00 • 2 min
F1: Na náročnej trati v Miami patrí prvá rada Ferrari, Verstappen spravil chybu v kvalifikácii

MIAMI – V kvalifikácii na VC Miami dominovalo Ferrari, historické prvé pole position získal líder šampionátu Charles Leclerc. Prvú radu uzavrel jeho tímový kolega Carlos Sainz. Z tretieho miesta odštartuje Max Verstappen, ktorý vo svojom poslednom pokuse urobil jazdeckú chybu a prišiel tak o možnosť získať pole position.

slovakia

left justify in out

Leclerc nebol so svojím kolom spokojný, ale stačilo to

 

Pilot Ferrari Charles Leclerc odštartuje do historicky prvej VC Miami z najlepšej možnej pozície. Vo svojom poslednom pokuse dokázal poraziť Sainza aj Verstappena. Monačan získal už 12. pole position v F1. V rozhovore krátko po kvalifikácii jednoducho povedal: „Moje kolo nebolo ideálne, ale stačilo to."

 

Po jeho boku sa na štartový rošt postaví kolega Carlos Sainz, ktorý sa domnieval, že pole position stratil v poslednej zákrute. Sainz potreboval dobrú kvalifikáciu, pretože posledné dva preteky nedokončil. Sainz dokonca havaroval v druhom tréningu, takže optimálne nastaviť jeho monopost bolo poriadne náročné. „Po včerajšej nehode je druhé miesto fajn výsledok."

 

 

Red Bully obsadili druhú radu, Verstappen svoje kolo pokazil

 

Býci z Red Bullu sa napokon museli uspokojiť s druhou radou na štartovom rošte. Lepšie z dvojice sa umiestnil Max Verstappen, ktorý po prvých pokusoch figuroval na 1. mieste, no v druhom pokuse urobil jazdeckú chybu a piloti Ferrari sa dokázali cez neho dostať. Sergio Peréz bol najpomalší z fantastickej štvorky, no v pretekoch to môže byť o niečom úplne inom. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona