F1: Na mokrej trati v Kanade dominoval Verstappen, zahviezdil veterán Alonso

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 08:28 • 2 min
F1: Na mokrej trati v Kanade dominoval Verstappen, zahviezdil veterán Alonso

MONTREAL – Po dvojročnej pauze sa F1-tka vrátila na krásny okruh v Kanade. V sobotňajšej kvalifikácii si pole position vyjazdil Max Verstappen. Po jeho boku bude štartovať dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso, ktorý predviedol fantastický výkon. Charles Leclerc bude musieť po nasadení nových komponentov predviesť parádnu stíhaciu jazdu z hĺbky poľa.

slovakia

left justify in out

Verstappen nemá na vode takmer žiadnu konkurenciu

 

Úradujúci majster sveta F1 Max Verstappen vyštartuje z pole position na Veľkej cene Kanady. Jazdec Red Bullu dosiahol v sobotnej kvalifikácii na okruhu Gillesa Villeneuva čas 1:21,299 min, druhý skončil v náročných podmienkach na mokrej trati Španiel Fernando Alonso (Alpine) s odstupom 0,645 s.

 



Tretí bol ďalší Španiel jazdiaci na Ferrari Carlos Sainz (+0,797 s). Druhý rad uzatvára sedemnásobný šampión Brit Lewis Hamilton na Mercedese (+1,592). Hlavné preteky sú na programe v nedeľu o 20.00 SELČ.

Monacký jazdec Charles Leclerc odštartuje z posledného miesta po tom, čo musel vymeniť motor. Leclerc dostal pôvodne penalizáciu o desať miest za výmenu elektroniky v jeho monoposte. Jeho tím pristúpil k výmene rovnakých komponentov už tretíkrát v sezóne, dovolené sú iba dve. V sobotu mu však museli vymeniť celú pohonnú jednotku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies