F1: Monzu čaká tuhý boj o udržanie sa v kalendári

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:59 • 2 min
F1: Monzu čaká tuhý boj o udržanie sa v kalendári

MONZA - Organizátori Veľkej ceny Talianska na okruhu v Monze vedia, že ak chcú toto historické a prestížne podujatie udržať v kalendári formuly 1, neexistuje priestor na chyby.

slovakia

left justify in out

Vlani majiteľ komerčných práv efjednotky Bernie Ecclestone vyhlásil, že preteky sa v roku 2016 pôjdu možno poslednýkrát. Dôvodom sú okrem iného aj údajné katastrofálne zmluvné podmienky.

 

"Monza je najstarší okruh vo formule 1, o tento rekord nechceme prísť. Situácia je komplexná a zložitá, nemôžeme si dovoliť spraviť chyby. Musíme pracovať jednotne, aby sme dosiahli spoločný cieľ - zachovať Monzu v kalendári F1 aj v rokoch 2017 až 2020," cituje stránka motorsport.com slová prezidenta Talianskej automobilovej federácie (ACI) Angela Sticchiho Damianiho pre agentúru AGI. 

 

Formula 1 sa jazdí na Monze takmer bez prestávky od roku 1950. Výnimkou bola iba sezóna 1980, keď sa VC Talianska išla v Imole. Celkovo sa preteky F1 uskutočnili na Monze 64-krát, čo je doterajší rekord. Na druhom mieste v tomto ukazovateli je monacké Monte Carlo (61), nasledujú britský Silverstone (48) a belgické Spa-Francorchamps (47). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies