F1: Monza blízko novej dohody s Ecclestonom

NETKY.SK • 4 August 2015, 11:09 • 2 min
F1: Monza blízko novej dohody s Ecclestonom

MILÁNO - Veľká cena Talianska formuly 1 by sa na budúci rok nemusela jazdiť poslednýkrát na ikonickom okruhu v Monze.

slovakia

left justify in out

Guvernér regiónu Lombardia Roberto Maroni povedal pre denník Gazzetta dello Sport, že budúcnosť tradičných pretekov by sa mala vyriešiť do začiatku septembra. Súčasná dohoda Monzy s majiteľom komerčných práv F1 Berniem Ecclestonom vyprší na konci roku 2016 a Brit neprejavil záujem o pokračovanie spolupráce pre finančné problémy. To podnietilo predstaviteľov okruhu v Imole k iniciatíve prebrať na svoje plecia organizáciu VC Talianska. Na Imole sa v minulosti konala VC San Marína, naposledy však v roku 2006.


Lombardský región s hlavným mestom Milánom spustil multimiliónový projekt na zachovanie podujatia v Monze. Návrh už schválil aj taliansky parlament. "S investíciami oslobodenými od daní sme blízko k dosiahnutiu dohody s Ecclestonom začiatkom septembra," povedal Maroni. "Veľká cena Talianska musí zostať v Monze, pretože Monza je Monza," dodal Andrea Dall'Orto, prezident spoločnosti, ktorá má na starosti riadenie okruhu. "Pochopiteľne, ide o dobré správy. Zostáva dúfať, že sú schopní urobiť, čo si zaumienili. Chceme pokračovať v Monze, to je isté, ale za takých podmienok, aké sú všade v Európe," dodal pre autosport.com Ecclestone.


F1 sa jazdí na Monze takmer bez prestávky od roku 1950. Výnimkou bola iba sezóna 1980, keď sa VC Talianska išla v Imole. Celkovo sa preteky F1 uskutočnili na Monze 64-krát, čo je doterajší rekord. Na druhom mieste v tomto ukazovateli je monacké Monte Carlo (62), nasledujú britský Silverstone (49) a belgické Spa-Francorchamps (47).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies