F1: Mizéria Ferrari, rekordnej šnúre je koniec

NETKY.SK • 9 Október 2014, 09:31 • 2 min
F1: Mizéria Ferrari, rekordnej šnúre je koniec

SOČI - Tradičnému tímu Ferrari sa vo formule 1 tento rok vôbec nedarí a jeho kríza sa ešte viac prehĺbila na ostatnej Veľkej cene Japonska. Talianskej "scuderii" sa prestrihla rekordná šnúra získaných bodov v pretekoch.

slovakia

left justify in out

Tím z Maranella do podujatia v Suzuke bodoval v každých pretekoch od VC Veľkej Británie v roku 2010. Ferrari dosiahlo aspoň bod na 81 veľkých cenách po sebe a prekonalo predchádzajúci rekordný zápis McLarenu (64). V bodovanej desiatke neskončil ani jeden monopost poháňaný motorom Ferrari, čo sa naposledy stalo na VC Singapuru 2009. Momentálne najdlhšiu sériu ťahá Mercedes s 35 pretekmi, ktorá sa začala na VC Brazílie 2012. 

Fernando Alonso v Japonsku odstúpil pre problémy s pohonnou jednotkou a jeho kolega Kimi Räikkönen skončil na nebodovanej 12. pozícii. Informácie pochádzajú z portálu f1fanatic.co.uk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies