F1: Mercedes začal s hľadaním Rosbergovho nástupcu

NETKY.SK • 5 December 2016, 12:55 • 2 min
F1: Mercedes začal s hľadaním Rosbergovho nástupcu

BRACKLEY - Tím Mercedes vo formule 1 začal s oficiálnym hľadaním nástupcu za Nica Rosberga, ktorý v piatok päť dní po zisku premiérového majstrovského titulu šokujúco ukončil kariéru. Najväčšími favoritmi na zaujatie pozície pri Lewisovi Hamiltonovi sú podľa viacerých zahraničných portálov Fín Valtteri Bottas z Williamsu a Nemec Pascal Wehrlein. Ten v tejto sezóne súťažne jazdil za Manor, v kokpite "strieborných šípov" posledné tri roky pôsobí ako testovací pilot.

slovakia

left justify in out

"Do prvých testov vo februári, keď už bude pripravené nové auto, chceme mať, pochopiteľne, zaplnené prázdne miesto. Môžem vás však uistiť, že sa to stane skôr, pretože ktokoľvek to bude, potrebuje trénovať na simulátore. Podľa mňa by sme to mali vyriešiť do konca roka," povedal pre BBC nevýkonný prezident Mercedesu Niki Lauda.

Šéf tímu Toto Wolff vyhlásil, že existujú tri smery, ako sa uberať pri hľadaní nového jazdca. "Môžeme mať v tíme jednotku a dvojku, podobne ako Ferrari v časoch Michaela Schumachera a Felipeho Massu. Vezmeme jazdca, ktorý by zbieral body do súťaže konštruktérov. Druhý spôsob je, že prijmeme niekoho z našich juniorov, Estebana Ocona alebo Pascala Wehrleina. Koniec koncov, aj v iných tímoch stavili na túto kartu v podobe Maxa Verstappena (Red Bull) či Stoffela Vandoorna (McLaren). Tretia cesta je získať ďalšieho top jazdca, to sa mi však pozdáva najmenej," uviedol Wolff pre Gazzetta dello Sport.

Nico Rosberg odišiel z prostredia F1 ako víťaz 23 veľkých cien, na pódiu stál 57-krát, 30-krát štartoval z pole position. Debut si odkrútil na VC Bahrajnu 2006 ako pilot Williamsu, skončil vtedy šiesty. Prvé víťazstvo prišlo už vo farbách Mercedesu na VC Číny 2012, posledné na októbrovej VC Japonska. Rosbergov otec Keke sa v roku 1982 tiež stal majstrom sveta kráľovskej motoristickej triedy. V histórii F1 ide len o druhý takýto rodinný triumf. Prvý takýto prípad sa udial v roku 1996, keď Damon Hill zopakoval počiny svojho otca Grahama zo sezón 1962 a 1968.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies