F1: McLaren ponúkol svoju odpoveď na nové pravidlá

NETKY.SK • 24 Január 2014, 15:48 • 2 min
F1: McLaren ponúkol svoju odpoveď na nové pravidlá

WOKING - McLaren ako prvý zo všetkých tímov formuly 1 detailne predstavil monopost pre sezónu 2014. Nové pravidlá sa podpísali najmä na netradičnom riešení prednej časti modelu MP4-29 s trojstupňovým krídlom zaveseným na tupom nose. Briti zostali pri striebornej farbe svojich "šípov", hoci sa špekulovalo o návrate k oranžovej.

slovakia

left justify in out

"Toto je naša reakcia na sklamanie zo sezóny 2013 a tiež pragmatické riešenie inžinierskej výzvy. Nový MP4-29 je citlivou a starostlivo naplánovanou odpoveďou na nové pravidlá," uviedol tím.

McLaren čaká posledný rok s dodávateľom motorov Mercedes, pretože od sezóny 2015 sa vráti k spolupráci s Hondou. Bude to revolučný rok prechodu od 2,4-litrových osemvalcov k 1,6-litrovým šesťvalcovým turbomotorom. Jazdeckú dvojicu tvoria majster sveta z roku 2009 Jenson Button a nováčik Kevin Magnussen.

V McLarene nastala aj zmena v riadení tímu. K agende výkonného riaditeľa sa vracia Ron Dennis a šéfom by sa mal stať Éric Boullier, ktorý skončil v Lotuse. McLaren vstupuje do ročníka bez doterajšieho hlavného sponzora Vodafone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies