F1: Max Verstappen si už prvý trest za incident s Oconom odpykal

NETKY.SK • 11 Február 2019, 16:52 • 2 min
F1: Max Verstappen si už prvý trest za incident s Oconom odpykal

ŽENEVA - Pilot F1 Max Verstappen absolvoval druhú časť trestu za neprimeraný výbuch emócií v novembri 2018 počas Veľkej ceny Brazílie. Hneď po pretekoch prišiel osobne za Estebanom Oconom. Neostalo však len pri argumentoch.

slovakia

left justify in out

Počas váženia pilotov Max Verstappen fyzicky napadol Ocona. Sotil ho na pár metrov a nič vážnejšie až na výmenu slov sa už neodohralo, no medzinárodná automobilová federácia sa nemohla tejto situácii len tak nečinne pozerať a vyvodila určité dôsledky.

 

 

Prvú časť trestu absolvoval Holanďan už v januári. Na pretekoch série Formula E musel celý deň sledovať prácu traťových komisárov. V sobotu sa zúčastnil na medzinárodnom programe FIA pre traťových komisárov, kde boli na prípadových štúdiách rozoberané primerané tresty.

 

"Pre mňa to bola dobrá lekcia, mnoho som sa naučil," vyjadril sa pilot Red Bull Racing Max Verstappen.

 

No na obranu holandského pretekára musíme ale uznať, že incident v daných pretekoch mal pre neho katastrofálne následky. Veľkú cenu Brazílie suverénne viedol, už dokonca predbiehal autá o kolo, keď sa však stretol na trati s Estebanom Oconom a jeho Force Indiou. Jeho monopost sa pri dotyku poškodil, a navyše ho ešte aj predbehol jazdec AMG Mercedes Petronas Lewis Hamilton. Ten napokon preteky v Brazílii aj vyhral a Verstappen s poškodeným Red Bullom prišiel do cieľa ako druhý. 

 

V nasledujúcom videu ponúkame  záber spomenutej kolízie z viacerých uhlov pohľadu, a takisto aj vyjadrenia oboch jazdcov.

 

 

Esteban Ocon: "Vyšli sme z boxov na nových rýchlych gumách práve za Verstappena. mal som rýchlosť a môj tým to videl takisto. Prvé kolo som sa držal za Red Bullom, avšak v druhom som to už skúsil z vonkajšej strany, keďže som vedel, že mám lepši grip. Lenže on mi nenechal v zákrute žiadne miesto. Videl som, ako sme boli tesne vedľa seba a max zrazu zmizol a mňa to otočilo." 

 

"Ale čo ma veľmi prekvapuje, je jeho správanie po pretekoch. Boli sme tam spolu a on ma sotil. Chápem, že nahnevaný, lebo sme sa zrazili a on prehral preteky, ktoré mal celý čas pod kontrolou. Počas pretekov som dostal aj 10 sekundovú penalizáciu v boxoch. Myslím však, že tá zákruta bola moja."

 

Max Verstappen: "On pretekal len sám so sebou. Spôsobil kolíziu a dostal za to trest. To je asi všetko, čo k tomu môžem povedať. Po pretekoch sa mi ani nesnažil ospravedlniť, choval sa ako hlupák. Sme obaja pretekári a tam len praskli nervy." 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies