F1: Max Verstappen dnes oslavuje svoje 18. narodeniny

NETKY.SK • 30 September 2015, 19:03 • 2 min
F1: Max Verstappen dnes oslavuje svoje 18. narodeniny

BRUSEL – Pilot stajne Toro Rosso Max Verstappen sa stal najmladším jazdcom v histórii F1, keď počas svojej premiéry na tohtoročnej VC Austrálie v marci mal iba 17 rokov a 166 dní.

slovakia

left justify in out

Mladý talent začal svoju jazdeckú kariéru v motokárach, z ktorých sa vypracoval do Formule 3 a odtiaľ do kráľovskej F1. Verstappen sa tak vďaka svojim schopnostiam dostal do monopostu Toro Rosso ešte v čase, keď vo svojom rodnom Belgicku ešte legálne nemohol vlastniť ani vodičský preukaz. Paradoxom je, že počas pretekov F1 pravidelne jazdil rýchlosťou vyše 300 km/h.

 



Následne vytvoril ďalší rekord, keď sa stal najmladším jazdcom v histórii, ktorému sa podarilo bodovať na Veľkej cene. Stalo sa to rovnako v marci na VC Malajzie, kde skončil na siedmom mieste.

Práve dnes však mladý pretekár oslavuje svoje 18. narodeniny a odteraz už bude môcť aj na klasické cesty, ako my ostatní. Na svojom Twitteri dnes komentoval túto udalosť slovami: "Môžem šoférovať legálne. Narodil som sa, aby som pretekal! #driverlicense," spolu so svojou fotografiou ako sedí v Renaulte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona