F1: Massa kritizoval výber pneumatík Pirelli pre VC Brazílie

NETKY.SK • 14 Október 2014, 13:35 • 2 min
F1: Massa kritizoval výber pneumatík Pirelli pre VC Brazílie

LONDÝN - Brazílsky jazdec F1 Felipe Massa kritizoval výber pneumatík Pirelli pre nadchádzajúce preteky na americkom kontinente.

slovakia

left justify in out

Pirelli pred týždňom oznámilo, že na VC USA (2. novembra) a VC Brazílie (9. novembra) povezie dve najtvrdšie zmesi pneumatík. Talianska firma odôvodnila svoje rozhodnutie tým, že najmä okruh Interlagos v Sao Paule, ktorý sa jazdí v protismere hodinových ručičiek, má vysoké energetické nároky.

 

"Nebezpečné, veľmi nebezpečné. Skutočne nerozumiem, prečo zvolili stredne tvrdú a tvrdú zmes pneumatík. Nedáva to zmysel," komentoval Massa rozhodnutie Pirelli. Jediný brazílsky pilot v kolotoči F1 dodal, že počasie v jeho domovine je vrtkavé a že pokojne sa môže stať, že trať bude vlhká.

 

S jazdcom tímu Williams nesúhlasil šéf Pirelli Paul Hembery. "V Interlagos už niekoľko rokov jazdíme na tvrdých zmesiach. Okruh má vysoké nároky čo sa týka energie a s mäkkými pneumatikami hrozí ich defekt," uviedol Hembery.

 

Po podujatiach v USA a Brazílii je na programe záverečná VC SAE na okruhu v Abú Zabí. Tri preteky pred koncom seriálu MS sú na čele piloti stajne Mercedes, vedie Brit Lewis Hamilton so 17-bodovým náskokom pred Nemcom Nicom Rosbergom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies