F1: Massa a Bottas spolu vo Williamse aj v roku 2016

NETKY.SK • 3 September 2015, 13:04 • 2 min
F1: Massa a Bottas spolu vo Williamse aj v roku 2016

MONZA - Jazdci formuly 1 Felipe Massa a Valtteri Bottas budú naďalej tímovými kolegami, vo Williamse potiahnu na budúci rok spolu už tretiu sezónu.

slovakia

left justify in out

Fínsky pretekár Bottas mal údajne namierené do Ferrari, ale v Scuderii pred dvoma týždňami napokon predĺžili kontrakt s jeho krajanom Kimim Räikkönenom. "Stabilita je kľúčovou pre akýkoľvek tím vo formule 1. Mať možnosť vstúpiť do tretieho ročníka s jednou z najsilnejších jazdeckých dvojíc dáva Williamsu fantastickú pozíciu na pokračovanie v boji o popredné miesta," povedal šéf Williamsu Frank Williams.


Súčasná dvojica britskej stajne sa sformovala v roku 2014 po príchode Massu z Ferrari. Brazílčan odvtedy získal vo farbách Williamsu štyri pódiové umiestnenia a raz vyhral aj kvalifikáciu. "V tíme mám veľký rešpekt a dosiahol som aj nejaké výsledky. Nemôžem sa dočkať pokračovania spolupráce, chcem získať ešte viac úspechov pre tím aj seba," uviedol 34-ročný skúsený Massa. Jeho o osem rokov starší kolega Bottas vystúpil v ostatných dvoch sezónach sedemkrát na stupne víťazov. "Verím, že môžeme dosiahnuť ešte lepšie výsledky ako doteraz. Aj keď sa už teším na ďalšiu sezónu, plne sa koncentrujem na tento ročník. Pred nami je ešte kopa výziev," dodal fínsky jazdec.


V hodnotení jazdcov je na tom aktuálne lepšie Massa, ktorý má rovnako ako štvrtý Räikkönen na konte 82 bodov. Bottas nazbieral o tri body menej. Williamsu patrí v Pohári konštruktérov tretia priečka za vedúcim Mercedesom, druhé je Ferrari. Najbližšia veľká cena sa uskutoční v nedeľu 6. septembra v talianskej Monze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies