F1: Manor bude v Suzuke jazdiť pre Bianchiho

NETKY.SK • 23 September 2015, 13:02 • 2 min
F1: Manor bude v Suzuke jazdiť pre Bianchiho

LONDÝN - Tím Manor Marussia je pripravený na emocionálny víkend formuly 1 v japonskej Suzuke, kde vo vlaňajšej veľkej cene utrpel Jules Bianchi pri havárii život ohrozujúce zranenia.

slovakia

left justify in out

Francúzsky jazdec 5. októbra 2014 kolidoval vo vysokej rýchlosti na klzkej vozovke a za zníženej viditeľnosti v zákrute číslo sedem so žeriavom, ktorý v danej chvíli odpratával monopost iného jazdca Adriana Sutila. Bianchi narazil hlavou do kovovej zadnej časti mechanizmu a privodil si ťažké poranenia hlavy. Odvtedy bol v umelom spánku a napokon skonal týždeň pred júlovou VC Maďarska.


Bianchi vyjazdil vlani na VC Monaka pre britské zoskupenie dosiaľ jediné body, keď obsadil historické deviate miesto. Aj vďaka tomu sa Manor dostal spod nútenej správy a mohol pokračovať v tejto sezóne. "Po pozitívnom výsledku v Singapure mierime do Japonska v nádeji, že zopakujeme výkon spred týždňa. Pred nami je však omnoho väčšia výzva po Julesovom vlaňajšom devastujúcom incidente. Neujdeme faktu, že to bude pre nás extrémne emocionálny víkend. Väčšina členov tímu s nami bola aj v roku 2014, vrátane súčasných jazdcov Willa Stevensa a Alexandra Rossiho, ktorí boli vtedy v pozícii náhradníkov. Bude to pre nás ďalšia emotívna skúsenosť po Monaku 2014 a tohtoročnom Maďarsku, kde sme museli povedať veľmi náročné zbohom nášmu milovanému kamarátovi a kolegovi," cituje server ESPN šéfa Manoru Johna Bootha.


Šesťdesiatročný bývalý pretekár vyhlásil, že Manor bude cez víkend jazdiť pre Bianchiho, no zároveň vyzval ostatných, aby rešpektovali súkromie tímu a rodiny zosnulého francúzskeho pilota. "Myslíme na Julesa každý jeden deň, navždy bude obrovskou súčasťou tímu. Jeho pohreb nám pripomenul, že bol špeciálnym pre mnohých ľudí. Jules súťažil vo farbách nášho tímu, a preto žiadame každého o pochopenie, chceme sa s týmto víkendom vyrovnať po svojom v súkromí," dodal Booth.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona