F1: Malajzijský súd prepustil Ricciardových fanúšikov

NETKY.SK • 6 Október 2016, 11:40 • 2 min
F1: Malajzijský súd prepustil Ricciardových fanúšikov

KUALA LUMPUR - Deviati Austrálčania, ktorých väznili malajzijské úrady za ich striptíz po víťazstve Daniela Ricciarda na nedeľňajšej veľkej cene majstrovstiev sveta formuly 1, sú na slobode.

slovakia

left justify in out

Priznali sa k vyvolaniu verejného pohoršenia, ospravedlnili sa a vyviazli bez trestu. Polícia ich zadržala v nedeľu po tom, ako sa priamo na okruhu v Sepangu v cieľovej rovine vyzliekli len do plaviek populárnej značky vo farbách malajzijskej štátnej vlajky a predviedli oslavu na spôsob svojho hrdinu - popíjali pivo z vlastných topánok.


Súd vzal na vedomie tvrdenie o neznalosti miestnych pomerov a kultúrnych zvyklostí a prijal prejav ľútosti. Ospravedlnenie prečítal jeden z "výtržníkov", bola v ňom aj zmienka o "chybe v úsudku".

 

"V našej krajine sme na niektoré veci citlivejší, čo oni nemohli vedieť. Úprimne verili, že sa zabávajú a tešia spolu s Malajzijčanmi. Súd prijal môj argument, že išlo o triviálny priestupok vyplývajúci z neznalosti miestnej kultúry. Súd ich napomenul a prepustil bez trestu," uviedol obhajca cudzincov Muhammad Shafee Abdullah.


V deväťčlennej skupine mužov vo veku od 25 do 29 rokov bol aj poradca ministra priemyslu Jack Walker.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies