F1: Malajzia možno vycúva z nudného seriálu

NETKY.SK • 25 Október 2016, 10:19 • 2 min
F1: Malajzia možno vycúva z nudného seriálu

KUALA LUMPUR - Malajzia sa prejedla formuly 1 a hľadá spôsob, ako vycúvať zo zmluvy o konaní veľkej ceny podpísanej do roku 2018.

slovakia

left justify in out

Z ázijskej krajiny zazneli viaceré signály, že Sepang by na istý čas mohol zmiznúť z mapy prestížneho seriálu. "Produkt už nie je vzrušujúci, keď v ňom vládne jeden tím," vyhlásil šéf exekutívy Medzinárodného okruhu v Sepangu (SIC) Razlan Razali a pridal sa aj minister športu Khairy Jamaluddin: "Myslím si, že by sme si mali dať prestávku. Aspoň na nejaký čas. Náklady sú vysoké, návratnosť obmedzená. Keď k nám prišla efjednotka prvý raz, bola to veľká vec. Prvé ázijské preteky mimo Japonska. Teraz už nie sme sami. Výhoda pominula, nie sme ničím noví."


Malajzijčania zaznamenali pokles v predaji vstupeniek, dole išli aj televízna sledovanosť či počet turistov - divákov zo zahraničia. Odlákala ich konkurencia zo Singapuru, Číny a Stredného východu.


Veľká cena Malajzie je bez prerušenia súčasťou F1 od roku 1999. Tento rok vyhral preteky Austrálčan Daniel Ricciardo z Red Bullu. Nico Rosberg z Mercedesu bol až tretí.


Stiahnutie Sepangu zo scény by mohlo zahrať do karát nových amerických majiteľov F1, ktorí by radi do seriálu vtiahli viac dejísk v USA bez rozširovania kalendára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies