F1: Lotterer zrejme na VC Belgicka vo farbách Caterhamu

NETKY.SK • 20 August 2014, 11:02 • 2 min
F1: Lotterer zrejme na VC Belgicka vo farbách Caterhamu

SPA - V kokpite tímu Caterham by sa mal tento víkend na Veľkej cene Belgicka formuly 1 predstaviť trojnásobný víťaz prestížnych pretekov 24 hodín Le Mans André Lotterer. Tridsaťdvaročný nemecký jazdec pravdepodobne v monoposte CT05 nahradí Japonca Kamuia Kobajašiho.

slovakia

left justify in out

Lotterer sa naposledy objavil v prostredí efjednotky ešte začiatkom milénia, v rokoch 2000 - 2002 testoval pre stajňu Jaguar. Odvtedy sa venoval súťaženiu v japonskom seriáli Super Formula (v roku 2011 triumfoval) a vytrvalostným pretekom v triede LMP1, kde vo farbách Audi spolu s Marcelom Fässlerom a Benoitom Tréluyerom trikrát vyhral (2011, 2012, 2014) divácky atraktívnu dvadsaťštyrihodinovku v Le Mans. 

 

Caterham v súčasnosti prechádza prestavbou a noví majitelia sa nedávno vyjadrili, že sa nebudú brániť prípadným zmenám na jazdeckých postoch. Tím z Leafieldu sa chce pred druhou polovicou sezóny zamerať aj na boj o 10. miesto v Pohári konštruktérov, doteraz nezískal ani bod. Rovnako je na tom aj Sauber, deviata Marussia má dva body. Informácie pochádzajú z portálu autosport.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona