F1: Leclerc dobyl domácu pôdu Red Bullu, Schumacher s najlepším výkonom sezóny!

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 17:32 • 2 min
F1: Leclerc dobyl domácu pôdu Red Bullu, Schumacher s najlepším výkonom sezóny!

SPIELBERG – Ferrari vyhralo druhé preteky v rade, tentokrát sa na najvyšší stupienok postavil Charles Leclerc. Mick Schumacher dosiahol najlepší výsledok v kariére, keď na rýchlej trati v Rakúsku obsadil 6. miesto.

slovakia

left justify in out

Ferrari oslavuje, no mohlo to byť double!

 

Charles Leclerc prekvapivo nestačil v kvalifikácii na Maxa Verstappena, čo v pretekoch vysoko napovedalo dominanciu Red Bullu. No už v špritnových pretekoch Ferrari ukázalo, že teraz má výbornú pretekovú rýchlosť. 

 

Napokon do pretekov odštartoval z prvej pozície líder šampionátu Verstappen a dobrým štartom si dokázal udržať svoju pozíciu lídra. Leclerc sa od prvého kola dokázal držať Verstappena a DRSko mu pomáhalo útočiť na HolanďanaLeclerc sa pomerne skoro dostal cez Verstappena a začal Holanďanovi utekať. Verstappen okamžite zamieril do boxov a Red Bull zmenil stratégiu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Leclerc fantasticky manažoval preteky a o pozícii lídra bolo takmer rozhodnuté. Leclercov kolega Carlos Sainz mal taktiež dobré tempo a vyzeralo to tak, že trápiacemu sa Verstappenovi ostane iba 3. priečka. V závere pretekov sa Sainz dostal do palebnej pozície, no jeho motor vypovedal službu a víťaz posledných pretekov mal po chlebe.

 

 

V závere pretekov sa Leclerc potýkal s problémami svojho Ferrari, Tifosi sa začali obávať, že to nevydrží ani druhý monopost Ferrari. Nakoniec to Monačan zvládol dotiahnuť až do konca a získal svoje prvé víťazstvo od VC Austrálie. 

 

Na 2. mieste došiel do cieľa Verstappen a pódium uzavrel Lewis Hamilton. Fantastický výkon predviedol Mick Schumacher, ktorý na monoposte Haas získal skvelé 6. miesto. Schumacher dokonca vyhral fanúšikovské ocenenie pretekára dňa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies