F1: Kvalifikáciu na VC Belgicka vyhral Verstappen, no z 1. pozície odštartuje Sainz

NETKY.SK • 27 August 2022, 17:30 • 2 min
F1: Kvalifikáciu na VC Belgicka vyhral Verstappen, no z 1. pozície odštartuje Sainz

SPA-FRANCORCHAMPS – V kvalifikácii na VC Belgicka suverénne dominoval Max Verstappen, lenže vďaka penalizácii sa na prvú priečku posunie pilot Ferrari Carlos Sainz.

slovakia

left justify in out

Verstappen s Leclercom budú štartovať z hĺbky pola

 

Obaja velikáni tohtoročnej sezóny Formuly 1 sa rozhodli nasadiť nové pohonné jednotky a po penalizáciach vyštartujú z 15., respektíve 16. miesta. Práve vďaka trestom oboch pilotov sa k jedinečnej šanci dostanú ich tímoví kolegia Sergio Peréz a Carlos Sainz. V súťaži tímových dvojok sa darilo viac Carlos Sainzovi, ktorý dokázal zdolať Peréza a v nedeľu tak odštartuje z prvej priečky. 

 

Piloti Mercedesu sa výrazne trápili a v kvalifikácii ich dokázali poraziť oba monoposty tímu Alpine. Skúsený veterán Fernando Alonso obsadil v kvalifikácii 6. priečku a vďaka trestom vyššie postavených jazdcov odštartuje z fantastickej 3. priečky. Hneď za ním bude stáť dvojica Mercedesov v poradí Hamilton - Russell. Skvelý výkon podal pilot Williamsu Alex Albon, ktorý dokázal preniknút do 3. časti kvalifikácie a zajtra bude štartovať z neuveriteľného 6. miesta. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies