F1: Heineken podľa Ecclestona možno záchrancom Monzy

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 12:20 • 2 min
F1: Heineken podľa Ecclestona možno záchrancom Monzy

MONTREAL - Majiteľ komerčných práv formuly 1 Bernie Ecclestone vyhlásil, že nový sponzor Heineken "pravdepodobne pomôže" okruhu Monza udržať Veľkú cenu Talianska po roku 2016.

slovakia

left justify in out

Informoval server ESPN. Pivovar oznámil svoj príchod do F1 vo štvrtok v Montreale, kde sa cez víkend uskutoční VC Kanady a svoje pôsobenie odštartuje práve v septembri v Taliansku. Heineken si tiež zaistil práva na tohtoročné preteky v Monze, ktoré by pre nezhody v rokovaniach o predĺžení zmluvy mohli byť poslednými na legendárnej trati.

Ecclestone vlani v novembri pohrozil organizátorom VC Talianska, že ak nepristúpia na jeho podmienky, nepredĺži s nimi zmluvu, ktorá vyprší tento rok. V marci tohto roka 85-ročný Brit už uviedol, že Monza má veľkú šancu na udržanie si VC Talianska. Ikonický okruh má problémy vyprodukovať 25 miliónov eur ročne, čo požaduje Ecclestone na zotrvanie pretekov v kalendári.

F1 sa jazdí na Monze takmer bez prestávky od roku 1950. Výnimkou bola iba sezóna 1980, keď sa VC Talianska išla v Imole. Celkovo sa preteky F1 uskutočnili na Monze 65-krát, čo je doterajší rekord. Na druhom mieste v tomto ukazovateli je monacké Monte Carlo (63), nasledujú britský Silverstone (49) a belgické Spa-Francorchamps (48).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona