F1: Hamilton po prvéj jazde v novom monoposte: Má väčšiu silu a výkon

NETKY.SK • 23 Február 2017, 17:07 • 2 min
F1: Hamilton po prvéj jazde v novom monoposte: Má väčšiu silu a výkon

SILVERSTONE - Nový jazdec tímu F1 Mercedes Valtteri Bottas a trojnásobný majster sveta Lewis Hamilton predstavili vo štvrtok na trati v anglickom Silverstone monopost pre nadchádzajúcu sezónu.

slovakia

left justify in out

Nové elegantné vozidlo s označením W08 bude oficiálne predstavené v pondelok v Barcelone, keď s ním jazdci absolvujú predsezónne testy. "Auto som videl v stredu po prvý raz. Je to najpodrobnejší kus stroja, aký som kedy videl v F1," povedal Hamilton pre BBC. Britský jazdec na ňom odjazdil aj niekoľko kôl. "Tento test nebol rozhodujúci, chcel som iba vedieť, ako auto pôjde. Ale bol som schopný ísť v posledných kolách rýchlejšie," uviedol Hamilton.

 

Podľa jeho slov je nový monopost z hľadiska ergonómie takmer totožný s tým vlaňajším, ale má väčšiu silu. Tím Mercedesu dominoval v seriáli MS v posledných troch sezónach, pričom súperi dúfali, že zmeny pravidiel nemeckú stajňu znevýhodnia. Ten však vďaka nim získal najvýkonnejší motor.

 

Fínsky jazdec Bottas prišiel do tímu po konci minuloročnej sezóny, v ktorej sa z titulu svetového šampióna tešil Hamiltonov tímový kolega, Nemec Nico Rosberg. Ten však po sezóne ohlásil odchod do jazdeckého dôchodku. Rosberg pôsobil v Mercedese od roku 2010.

Nová sezóna v F1 štartuje 26. marca Veľkou cenou Austrálie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies