F1: Hamilton má podpísať novú zmluvu s Mercedesom na 40 miliónov ročne

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 16:46 • 2 min
F1: Hamilton má podpísať novú zmluvu s Mercedesom na 40 miliónov ročne

LONDÝN - Majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton je tesne pred podpisom novej zmluvy s Mercedesom, ktorá mu podľa médií vynesie viac ako 40 miliónov dolárov ročne.

slovakia

left justify in out

"Mali by sme to uzavrieť ešte tento týždeň. Nevidím žiadnu príčinu prečo by sa tak nemalo stať," povedal Hamilton britským médiám po druhom mieste na Veľkej cene Malajzie. "Skutočne je to na 99,6 percenta hotové. Rokovania sú uzavreté, už chýbajú len detaily," dodal. 
     

Podľa BBC by mal 30-ročný Brit zarobiť približne rovnako ako na základe jeho prvého kontraktu, ktorý uzatváral v roku 2013. Iné zdroje však uvádzajú, že nová zmluva je podstatne lukratívnejšia. S bonusmi by si mal prísť na viac ako 40 miliónov dolárov za rok, čo je 4500 za hodinu a 75 za minútu. 
     

Hamilton vyhral svoj prvý z dvoch titulov majstra sveta v roku 2008 v službách McLarenu, druhý pridal minulý rok. Patrí medzi troch najlepšie platených pilotov v F1 spoločne so Sebastianom Vettelom (Ferrari) a Fernandom Alonsom (McLaren).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona