F1: Hamilton chce získavať tituly, nie len byť ich súčasťou

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:49 • 2 min
F1: Hamilton chce získavať tituly, nie len byť ich súčasťou

BRACKLEY - Pokiaľ Lewis Hamilton nebude môcť bojovať o tituly vo formule 1, nemá záujem ďalej pôsobiť v kráľovskej triede motoršportu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Brit sa v tejto sezóne snaží o získanie štvrtého majstrovského primátu, vlani vyrovnal tri tituly svojho idola z detstva Ayrtona Sennu. Rodák zo Stevenage jazdí za Mercedes, ktorý suverénne ovládol uplynulé dve sezóny, ale nemá záujem len tvoriť štatistiky. Pokiaľ nebude mať k dispozícii konkurencieschopné auto, angažmán v F1 stráca pre neho význam.

"Cieľom v motoršporte je excelovať pri každej príležitosti, ktorá sa vám naskytne. Stále chcem získavať tituly, vyhrávať preteky. Neviem, prečo stále musím jazdiť, aby som ich dosiahol, pretože ich už niekoľko na konte mám. Milujem to však a budem v tom pokračovať, pokiaľ sa mi to bude páčiť. Nechcem byť len súčasťou, nikdy som nebol a nikdy ani nebudem. Chcem víťaziť," cituje Hamiltona server ESPN.

V tejto sezóne zatiaľ úradujúcemu šampiónovi nepraje šťastie, v úvodných štyroch pretekoch aj vinou technických problémov nazbieral 57 bodov, o 43 menej ako jeho zatiaľ suverénny tímový kolega Nico Rosberg. Najbližšie sa pretekári F1 predstavia v nedeľu 15. mája v španielskej Barcelone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies