F1: Hamilton chce v Barcelone ukončiť smolnú sériu

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 14:41 • 2 min
F1: Hamilton chce v Barcelone ukončiť smolnú sériu

BARCELONA - Britský jazdec F1 Lewis Hamilton bude počas víkendu na VC Španielska útočiť na svoje prvé víťazstvo na okruhu Catalunya v kariére.

slovakia

left justify in out

Pilot tímu Mercedes vyhrali tri predchádzajúce podujatia seriálu MS, napriek tomu je to jeho tímový kolega Nemec Nico Rosberg, kto o štyri body vedie priebežné poradie svetového šampionátu.
     

Najlepším umiestnením Hamiltona na barcelonskom okruhu sú dve druhé miesta z rokov 2007 a 2011. V roku 2008, keď získal titul majstra sveta, skončil na VC Španielska tretí. "Sezónu máme rozbehnutú na výbornú. Posledné tri súťažné týždne boli skvelé a ja dúfam, že budem pokračovať v doterajších výkonoch. V Španielsku chcem konečne uspieť, teraz je ten správny čas," citovala Hamiltona agentúra DPA.
     

Španielski fanúšikovia budú svojimi hlasivkami podporovať predovšetkým svojho obľúbenca Fernanda Alonsa, ktorý na domácej trati vlani dosiahol svoje zatiaľ posledné víťazstvo v seriáli MS. Jazdec tímu Ferrari vybojoval pred troma týždňami v Číne prvé pódiové umiestnenie v sezóne a v nasadenom trende bude chcieť pokračovať aj v Barcelone.
     

Neúspešnú sezónu zatiaľ prežíva Nemec Sebastian Vettel. Šampión posledných štyroch ročníkov rovnako ako Alonso iba raz v sezóne vystúpil na stupne víťazov a na vedúceho krajana Rosberga stráca po štyroch pretekoch 66 bodov. "V Catalunyi nie je veľa miesta na predbiehanie. Dôležité bude umiestnenie v kvalifikácii," povedal Vettel, ktorý v Barcelone vyhral pred tromi rokmi.
     

Nedeľňajšia VC Španielska začína o 14.00 SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona