F1: Hamilton aj do tretice pred Rosbergom v Abú Zabí

NETKY.SK • 26 November 2016, 13:34 • 2 min
F1: Hamilton aj do tretice pred Rosbergom v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ - Britský jazdec Lewis Hamilton z Mercedesu zdolal svojho tímového kolegu Nica Rosberga aj v sobotňajšom treťom meranom tréningu na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných pretekoch sezóny majstrovstiev sveta formuly 1, tentoraz mu to však nestačilo na prvenstvo.

slovakia

left justify in out

V sobotu bol najrýchlejší Nemec Sebastian Vettel z Ferrari. Hamilton a Rosberg v piatok pred seba nikoho nepustili, v treťom tréningu zvoľnili a obsadili štvrté, resp. piate miesto. Sobotňajšia kvalifikácia je na programe o 14.00 h SEČ.

Líder priebežného poradia šampionátu Rosberg vedie pred Hamiltonom o 12 bodov a na to, aby získal svoj premiérový titul majstra sveta, potrebuje v prípade kolegovho víťazstva skončiť minimálne na treťom mieste.

V 67-ročnej histórii F1 sa rozhodne o majstrovskom titule v posledných pretekoch po 29. raz. Naposledy sa tak stalo pred dvoma rokmi práve medzi Hamiltonom a Rosbergom v Abú Zabí. Toto dejisko bolo svedkom záverečného boja aj v sezóne 2010, a to hneď medzi štvoricou pilotov - Fernandom Alonsom, Sebastianom Vettelom, Markom Webberom a Hamiltonom. Zo svojho premiérového titulu sa napokon tešil Vettel, keď šampionát vyhral o štyri body pred Alonsom.


Veľká cena Abú Zabí - sobota - III. meraný tréning - výsledky:
1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:40,775 min, 2. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,137 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,224, 4. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,290, 5. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes +0,393, 6. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,056


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies