F1: Hamilton a Rosberg po kolízii bez trestu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:45 • 2 min
F1: Hamilton a Rosberg po kolízii bez trestu

BARCELONA - Piloti Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg zostali po vzájomnej kolízii z prvého kola Veľkej ceny Španielska formuly 1 bez trestu.

slovakia

left justify in out

Oboch jazdcov si zavolali po pretekoch stewardi, napokon situáciu vyhodnotili ako jazdecký incident. Rosberg po štarte predbehol víťaza kvalifikácie Hamiltona, no Brit sa ho snažil vo štvrtej zákrute predísť z vnútornej strany. Nemec vtedy kolegovi zavrel priestor, vytlačil ho na trávu, kde Hamilton dostal šmyk, narazil do Rosberga a preteky sa pre nich skončili.


"Nico urobil chybu, štartoval so zlým nastavením motora. Pred veľkou cenou si musíme zvoliť nastavenie, jedno sa volá maximálny výkon. Neurobil to a prišiel asi o 180 konských síl. Dobiehal som ho, nebol v ideálnej pretekárskej línii. Vpravo bol priestor a keď ako jazdec idete o 17 km/h rýchlejšie, tak to chcete využiť. Kolesom a krídlom som sa dostal už vedľa neho, ale potom som sa musel vyhnúť kolízii," cituje Hamiltona portál Sky Sports.


Nevýkonný prezident tímu Niki Lauda sa po nehode obul do Hamiltona, situáciu nazval neakceptovateľnou a kompletne nepotrebnou. "Ten, kto je vpredu, má právo sa brániť a voliť stopu. Lewis sa v žiadnom prípade nemal pokúšať prebiehať. Je príliš agresívny, občas to preženie a to je presne tento prípad. Bolo to od neho hlúpe," uviedol Lauda pre nemeckú televíziu RTL.


Šéf Mercedesu Toto Wolff nepripísal vinu ani jednému zo svojich pretekárov. "Hovorili sme s oboma, nie je to jasná situácia. Sú pomerne sklamaní, potrebujeme sa pozrieť na video, dáta a v budúcnosti sa tomu vyhnúť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies