F1: Haas chce spoluprácu s niektorým zo súčasných tímov

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 19:03 • 2 min
F1: Haas chce spoluprácu s niektorým zo súčasných tímov

LONDÝN - Majiteľ nového tímu v motoristickej formule 1 Gene Haas upustil od svojich pôvodných zámerov využiť výrobcu šasi Dallara a žiada o technickú spoluprácu niektorého zo súčasných zoskupení.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatjedenročný americký podnikateľ by sa mal so svojou stajňou Haas Formula predstaviť na štartovom rošte efjednotky v roku 2016.

 

"Snažíme sa zohnať technologického partnera. Veľa času sme strávili s Ferrari a pár slov sme prehodili aj s Mercedesom. Dodávateľ pohonných jednotiek je len polovica rovnice, stále na tom pracujeme," povedal Haas pre server autosport.com. 

 

Spolumajiteľ zoskupenia Stewart-Haas Racing v zámorskej motoristickej sérii NASCAR uviedol, že možnosť Dallara by bral len v prípade, keby jeho tím jazdil už v budúcoročnom šampionáte. "Máme päťdesiat percent prostriedkov na začatie budovania vlastného auta," dodal Haas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies