F1: Haas chce bodovať v každých pretekoch

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 12:04 • 2 min
F1: Haas chce bodovať v každých pretekoch

BRATISLAVA - Tím Haas vstúpil do svojej premiérovej sezóny vo formule 1 nečakane vo veľkom štýle, v úvodných dvoch veľkých cenách v Austrálii a Bahrajne dokázal Romain Grosjean bodovať - skončil na šiestom, resp. piatom mieste a pripísal si dovedna 18 bodov.

slovakia

left justify in out

Šéf amerického zoskupenia Günther Steiner je nadšený z piatej priečky v Pohári konštruktérov a predznamenáva, že v sezóne podobných výsledkov bude viac.


"Teraz sa chceme pokúsiť bodovať v každých pretekoch, to bude naším cieľom. Či ho dosiahneme, neviem. Auto poznáme veľmi dobre, vieme, čoho je schopné, a každý videl rýchlosť v týchto dvoch pretekoch. Takže si myslím, že je možné pravidelne bodovať. Zatiaľ sme mali vždy aspoň jeden monopost v cieli, takže v prípade dvoch sa šanca zdvojnásobuje. Jasné, že chceme body, ale končiť stále na piatom mieste je podľa mňa trochu chamtivé a takí nechceme byť," cituje Steiner portál motorsport.com.


Grosjeanov tímový kolega Esteban Gutiérrez zatiaľ nedokončil ani jedny preteky v tejto sezóne. V austrálskom Melbourne sa zaplietol do hrôzostrašne vyzerajúcej kolízie s Fernandom Alonsom a v bahrajnskom Sachíre musel odstúpiť pre problémy s brzdami. Najbližšie preteky sú na programe 17. apríla v čínskom Šanghaji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies