F1: Gutiérrez bude testovať pre Ferrari

NETKY.SK • 15 December 2014, 18:09 • 2 min
F1: Gutiérrez bude testovať pre Ferrari

MARANELLO - Mexičan Esteban Gutiérrez, ktorý v sezóne 2014 jazdil za tím Sauber vo formule 1, bude od nového ročníka testovacím pilotom Ferrari.

slovakia

left justify in out

"Teší nás, že môžeme Estebanovi ponúknuť túto príležitosť. Hoci je mladý, má dostatok skúseností vzhľadom na súčasné modely automobilov formuly 1. Som si istý, že bude dôležitou súčasťou pri vývoji a práci na simulátore," cituje portál Sky Sports nového prezidenta Scuderie Maurizia Arrivabeneho.

 

Dvadsaťtriročný rodák z Monterrey Gutiérrez debutoval v kráľovnej motoršportu v roku 2013, na bodovaných priečkach skončil len raz (7. miesto na VC Japonska v tom istom roku). Po skončení tejto sezóny si Sauber pre budúcu vybral duo Marcus Ericsson, Felipe Nasr. 

 

"Som poctený, že môžem byť súčasťou rodiny Ferrari, tímu s výnimočnou históriou. Je to pre mňa začiatok novej cesty do budúcnosti. Budem sa snažiť zo všetkých síl, aby som bol prínosom. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí veria v môj potenciál," vyjadril sa Gutiérrez. 

 

Ferrari zažilo sezónu plnú sklamania a prvýkrát od roku 1993 nezískalo ani jedno víťazstvo. V ročníku 2015 budú hájiť farby stajne z Maranella Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel, ktorý nahradil Fernanda Alonsa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona